Landschaps - Natuurfotografie in de Wijers (Bokrijk-Kiewit)

Activeit foto: 
Activiteit datum: 
24/02/2019 -
07:30 to 11:30

Landschaps – Natuurfotografie in de Wijers (Bokrijk-Kiewit)

Datum : zaterdag 24 februari 2017 van 07:30 uur tot 11:30 uur

Al ooit gehoord van het “gouden uur”… ook wel het magische uur genoemd. Dat is het moment bij zonsopgang dat het licht op zijn mooist is. Het is een relatief korte periode, en het duurt niet altijd een uur. In het “gouden uur” staat de zon vlak boven de horizon, waardoor het licht meer rood en zachter is, het blauwe licht daarentegen wordt meer verstrooid zodoende het rode licht relatief meer aanwezig is. Tijdens dit moment kan men prachtige landschapsfoto’s  maken.

Dit moment is gekend bij veel landschaps- en natuurfotografen, en het is dan ook het ideale moment om op stap te gaan doorheen een prachtig natuurgebied.

Wat mag je verwachten tijdens deze workshop:

·       Persoonlijke begeleiding bij het fotograferen, zoals bv. het combineren van het diafragma, iso-waarde en sluitertijd

·       Uitleg over compositie, techniek…

·       In alle rust een mooie landschapsfoto maken

Ervaring ?

Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex-systeem- of compactcamera. Je hebt enige ervaring in de fotografie, en begrippen zoals sluitertijd, diafragma en iso-waarden zijn bekend, en je weet de knopjes te vinden om bepaalde instellingen te wijzigen. Neem eventueel voor jezelf de handleiding van je camera mee.

Praktisch:

·       De workshop start om 07:30 uur en duurt tot 11:30 uur

·       Wij vertrekken aan het einde (doodlopend) van de Nieuwe Heidestraat te 3500 Hasselt. Verbinding wandelgebied Kiewit- Bokrijk- (Parkeergelegenheid voldoende aanwezig)

·       Stevig schoeisel, warme en waterdichte kledij wordt aangeraden (het zijn normale paden, maar af en toe kan even links of rechts gaan wonderen doen)

·       Een statief kan heel handig zijn

·       Jouw eigen keuze van lenzen, filters, eventueel zelfontspanner

·       En natuurlijk het belangrijkste, jouw fototoestel

·       Max. 6 deelnemers (grotere kans op interactie met de fotograaf, en kans op vragen stellen)

·       Na de workshop wordt er een tas soep aangeboden in Koe-vert (Domein Kiewit), en kan er nog wat nagepraat worden

Inschrijvingen: 69 euro overschrijven op volgend reknr. KBC BE91 7310 4055 6176 met vermelding van Naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. In deze prijs zit alles vervat, ook de tas soep na afloop. Na de inschrijving krijgt elke deelnemer alle nodige en extra informatie via mail. 

Meer informatie : info@natuurprikkels.be  - 0496/ 86 01 59

Schrijf je hier in.

 

Natuurprikkels behoudt zich het recht om bij onvoldoende belangstelling een workshop te annuleren. Dit gebeurt uiterlijk 3 dagen voor de geplande datum.
Dan kan je natuurlijk kiezen voor een andere datum of teruggave van je betaling.