Workshop De Goudsbloem en haar toepassingen

Activeit foto: 
Activiteit datum: 
21/05/2019 -
19:00 to 22:00

Workshop “De Goudsbloem en haar toepassingen”

Aangezien de Goudsbloem een zeer dankbare plant is om in de tuin te hebben, door haar vele toepassingen als geneeskrachtig kruid. Bijvoorbeeld in een infuus (thee) bij menstruatiepijnen, eventueel in combinatie met Duizendblad. Maar zeker ook in cosmeticaproducten ter verzorging van de tere en gevoelige babyhuid, of bijvoorbeeld in handcrèmes, wordt deze dankbare plant in de huidverzorging vandaag ons middelpunt van belangstelling.

De vele toepassingen van de Goudsbloem zullen dan ook besproken worden, en aan de praktijk worden gekoppeld. Jullie leren een maceraat van Goudsbloem maken, een verzorgende crème, en verwerken ook de Goudsbloem als eetbare bloem in een proevertje.

De Goudsbloem en haar toepassingen praktisch:

Plaats: Vakwerkhoeve Schakkebroek, Smolderstraat 174 te 3540 Schakkebroek (Herk-de-Stad;Limburg)

Prijs: €43

Inbegrepen:

  • 3 uur durende workshop
  • Receptenbundel
  • Hand-outs
  • Alle grondstoffen en benodigdheden voor het maken van de producten. Er wordt zoveel mogelijk met natuurlijke, biologische en/of ecologische grondstoffen gewerkt, wat zich natuurlijk ook vertaalt in een hogere kostprijs.
  • De ingrediënten voor het maken van een proevertje met de Goudsbloem als eetbare bloem
  • Pause met kruidige proevertjes (kopje thee en wat kruidige zoetigheid)

Inschrijvingen: via de link onderaan deze pagina of via é-mail: info@natuurprikkels.be.

Let op! Inschrijving is pas geldig na overschrijving van €43 op volgend rekeningnummer: KBC BE91 7310 4055 6176. En graag met vermelding van je naam en voornaam, evenals de datum van de workshop.

Omwille van het vlotte verloop van de workshop zijn het aantal plaatsen beperkt tot maximum12 personen. Wil je er graag bij zijn, aarzel dan zeker niet om in te schrijven!

Alvast tot dan!

Schrijf je hier in.