Natuur- en macrofotografie - "Voorjaarsflora in Elsloo"

Activeit foto: 
Activiteit datum: 
29/04/2018 -
08:00 to 12:00

Op 29 april trekken wij er samen met ons fototoestel op uit. Het is de tijd van uitbundige bossen,frisgroene blaadjes... maar vooral het moment om onze voorjaarsbloeiers digitaal vast te leggen. Ben je ook zo verwonderd van de honderden witte bloemblaadjes van de Bosanemoon, of vind je de Reuzenpaardestaart ook wel de moeite waard om te fotograferen,...wil je graag eens duizenden bloeiende plantjes van Daslook zien. Wel dan is dit het moment om mee op stap te gaan.

Onder leiding van een natuurfotograaf/natuurgids gaan wij in een beperkte groep (max. 6 pers) de bossen van Elsloo een bezoekje brengen. Elsloo hoeft bij de natuurliefhebbers geen uitleg , dit is het paradijs voor onze voorjaarsbloeiers. Tijdens deze workshop krijg je de kans om de meest voorkomende voorjaarsbloeiers zoals Muskuskruid, Witte en Gele bosanemoon, Daslook, Aronskelk, Voorjaarshelmbloem en vele anderen te observeren en fotograferen.

Voel jij je aangesproken, en wil je ook graag van dit moment gebruik maken om onze voorjaarsbloeiers digitaal vast te leggen, dan ben je welkom op deze workshop.

Wat mag je verwachten tijdens deze workshop:

-  Persoolijke begeleiding bij het fotograferen, zoals bv. het combineren van het diafragma, iso-waarde en sluitertijd
-  Uitleg over compositie, techniek...
-  Macro of geen macro...aan jou de keuze
-  In alle rust een mooie foto maken van deze uitbundige flora
-  Tijd nemen om deze unieke voorjaarsflora op jouw tempo te ontdekken

Het fotograferen van voorjaarsflora betekend meestal laag bij de grond werken, en het is niet uitzonderlijk om languit op de grond te gaan liggen om deze bijzondere planten vast te leggen. Het is dan ook belangrijk daar rekening mee te houden, dat je kleren wel eens vuil kunnen worden.

Ervaring ?

Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex-systeem- of compactcamera. Je hebt enige ervaring in de fotografie, en begrippen zoals sluitertijd, diafragma en iso-waarden zijn bekend, en je weet de knopjes te vinden om bepaalde instellingen te wijzigen. Neem eventueel voor jezelf de handleiding van je camera mee.

Praktisch:

·       De workshop start om 08:00 uur en duurt tot 12:00 uur - plaats van afspraak wordt na de inschrijving via mail doorgestuurd

·       Stevig schoeisel, warme en waterdichte kledij wordt aangeraden (het zijn normale paden, maar af en toe kan even links of rechts gaan wonderen doen).

.       Gezien dat Elsloo een echt bronbos is kan het nogal nat zijn, daarom best kleren aandoen die vuil mogen worden.

·       Een statief kan heel handig zijn (onmisbaar voor het maken van macro-foto's)

·       Jouw eigen keuze van lenzen, filters, eventueel zelfontspanner

·       En natuurlijk het belangrijkste, jouw fototoestel

·       Max. 6 deelnemers (grotere kans op interactie met de fotograaf, en kans op vragen stellen)

.       Er kan voor de deelnemers een lunchpakket voorzien worden aan € 6 (gezien de workshop tot 12:00 uur loopt). De totaalprijs bedraagt dan € 65 (workshop + lunchpakket). Gelieve dit te vermelden bij betaling.

Inschrijvingen: 59 euro overschrijven op volgend reknr. KBC BE91 7310 4055 6176 met vermelding van Naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. In deze prijs zit alles vervat, uitgezonderd het lunchpakket.

Meer informatie over deze activiteit: info@natuurprikkels.be of 0496/860159

 

 

Schrijf je hier in.