Landschaps- en Natuurfotografie in het Toscane van Limburg

Activeit foto: 
Activiteit datum: 
25/02/2018 -
07:30 to 11:30

Al ooit gehoord van het “gouden uur”… ook wel het magische uur genoemd. Dat is het moment bij zonsopgang of zonsondergang dat het licht op zijn mooist is. Het is een relatief korte periode, en het duurt niet altijd een uur. In het “gouden uur” staat de zon vlak boven de horizon, waardoor het licht meer rood en zachter is.Het blauwe licht,ook aanwezig,  wordt meer verstrooid zodoende het rode licht relatief meer aanwezig is. Tijdens dit moment kan men prachtige landschapsfoto’s  maken.
Dit moment is gekend bij veel landschaps- en natuurfotografen, en het is dan ook het ideale moment om op stap te gaan doorheen een glooiend landschap met verassende hoekjes, holle wegen en prachtige vergezichten. Eén van de meest voor de hand liggende locaties in Limburg is dan het glooiende landschap in Haspengouw, meer bepaald de omgeving rond Mettekoven. 

Tijdens deze workshop staan niet alleen landschapsfoto's op het programma, ook het thema natuurfotografie komt aan bod. Zo passeren wij een aantal holle wegen waarbij het accent op natuurfotografie ligt.

Wat mag je verwachten tijdens deze workshop:

·       Persoonlijke begeleiding bij het fotograferen, zoals bv. het combineren van het diafragma, iso-waarde en sluitertijd

·       Uitleg over compositie, techniek…

·       In alle rust een mooie landschaps- of natuurfoto  maken

In landschaps-en natuurfotografie staan steeds enkele factoren vast, namelijk het weer, het licht en de locatie. Zonder deze drie factoren is het heel moeilijk om prachtige foto’s te maken. Maar tijdens deze workshop wordt er voldoende tijd genomen om in de gegeven omstandigheden mooie foto’s te maken.

Ervaring ?

Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex-systeem- of compactcamera. Je hebt enige ervaring in de fotografie, en begrippen zoals sluitertijd, diafragma en iso-waarden zijn bekend, en je weet de knopjes te vinden om bepaalde instellingen te wijzigen. Neem eventueel voor jezelf de handleiding van je camera mee.

Praktisch:

·       De workshop start om 07:30 uur en duurt tot 11:30 uur

·       Wij vertrekken aan het Martenshof, Bergstraat 1 te 3870 Mettekoven (Heers)     

.       Stevig schoeisel, warme en waterdichte kledij wordt aangeraden (het zijn normale paden, maar af en toe kan even links of rechts gaan wonderen doen
         (een stukje plastiek of plastiek zakje om laag tegen de grond te fotograferen kan ook handig zijn)

·       Een statief voor tijdens de eerste uren (weinig licht...)

·       Jou eigen keuze van lenzen, filters, eventueel zelfontspanner

·       En natuurlijk het belangrijkste, jouw fototoestel

·       Max. 6 deelnemers (grotere kans op interactie met de fotograaf, en kans op vragen stellen)

·       Na de workshop wordt er een tas soep aangeboden in het Martenshof te Mettekoven, en kan er nog wat nagepraat worden

Prijs: €60 (tas soep bij het Martenshof inbegrepen)

Inschrijvingen: door overschrijving op volgend reknr. KBC BE91 7310 4055 6176 met vermelding van Naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Na de inschrijving krijgt elke deelnemer alle nodige en extra informatie via mail. 

Meer informatie: info@natuurprikkels.be - 0496/86 01 59

Schrijf je hier in.