Wilde Kruidenwandeling

Activeit foto: 
Activiteit datum: 
02/06/2018 -
09:00 to 12:00

Net zoals onze voorouders vroeger op pad trokken om in de natuur eetbare planten en kruiden te verzamelen, enerzijds om te gaan gebruiken als voeding. Anderzijds om in te zetten voor het verhelpen van allerlei kwaaltjes...neem ik jullie als herboriste graag mee op pad om de kennis die onze voorouders hadden, terug wat aan te wakkeren. Op een ongedwongen manier vertel ik jullie graag over het herkennen van planten en kruiden, en hoe we ze kunnen gaan gebruiken. Bovendien zal er ook de gelegenheid worden geboden om hier en daar onze smaakpapillen wat te stimuleren aan de hand van proevertjes uit de natuur. Aangezien deze kruidenwandeling zal plaatsvinden in een prachtig stukje natuurgebied, dat hier en daar wat nat kan zijn, is het wel aan te raden om stevig schoeisel aan te trekken. Om praktische redenen vraag ik jullie wel om die dag jullie trouwe viervoetertjes thuis te laten, en tijdig aanwezig te zijn zodat onze kruidenwandeling vlotjes kan verlopen.

Plaats van afspraak: Broekbeemd, Dorpsstraat 25, 3830 Wellen. Parkeren kan op de kleine parking aan het afspreekpunt of op de grotere parking aan de Lidl.

Vertrek: 09.00 uur
Einde is voorzien om 12.00 uur

Afstand: ongeveer 3 km. Helaas niet toegankelijk voor buggy's en/of rolstoelgebruikers.

Prijs: €10, proevertjes inbegrepen.

Inschrijven: via de link onderaan de pagina of via een mailtje naar: www.natuurprikkels.be. Let wel even op! Om deze wandeling op een vlotte manier te laten verlopen zal het aantal inschrijvingen beperkt worden tot 15 personen, zodat iedereen die mee zal wandelen kan genieten van de informatie die er zal verteld worden. Jullie inschrijving zal ook pas geldig zijn na overschrijving op volgend rekeningnummer: KBC BE91 7310 4055 6176, met vermelding van "Kruidenwandeling", naam en voornaam en eventueel het aantal personen.
De inschrijvingen zullen worden afgesloten op vrijdagmorgen 1 juni 2018.

 

 

Schrijf je hier in.