Over ons

   

Wie zijn wij?

Wij zijn Marc en Cindy, hebben beiden een groot hart en veel respect voor alles wat er beweegt en leeft in onze waardevolle en prachtige natuur.

Natuur is en blijft waarschijnlijk voor ons een mysterie, net zoals de verandering van de seizoenen, maar wij trachten er samen met onze 2 dochters zoveel mogelijk ervan te genieten met al onze zintuigen.

Hoe zalig kan het zijn om te luisteren naar het ritselen van de herfstbladeren, of het fluiten van de wind…het zien van de eerste lentebloeiers die hun kopjes weer boven de grond steken na een lange winter, en ons tevens laten genieten van hun kleurenpracht of lekkere geuren… stil worden bij het ontdekken van een Ree dat ligt te genieten van de zon… En op deze manier zouden wij nog een lange tijd kunnen doorgaan.

Cindy en haar wondere wereld van de kruiden

Uit mijn opleiding als verpleegkundige wist ik al wel min of meer hoe de werking van ons lichaam in elkaar zat, en welk medicijn er beschikbaar was voor één of andere aandoening. Maar toen er mij als adolescent medicatie werd voorgeschreven voor mijn migraine ging ik toch wel even nadenken. Ik kreeg de tip om eens te proberen bij een homeopaat/klassiek arts, wat ik ook deed en een, voor mij, zeer positieve ervaring is geweest.

Mijn interesse in o.a. de kruidenwereld was gewekt. Ik startte 3 jaar geleden mijn opleiding als herboriste/kruidenverwerkster aan Syntra Hasselt en mag mij dus momenteel herboriste/kruidenverwerkster noemen.

Mijn kennis die ik in de voorbije jaren heb opgedaan hoop ik verder door te geven a.d.h.v. workshops, lezingen, wandelingen…

Een beetje van mijn kennis lijk ik al te hebben doorgegeven aan onze 2 dochters. Het doet zo’n deugd om ze naar buiten te zien trekken, gewapend met schaar, lepels, kommetjes,…voor het brouwen van hun kruidendrankjes (al maken ze ook heel graag de mooiste moddertaarten), of om te horen “mama, dit is toch Look-zonder-look”.

Is jouw interesse ook gewekt? Neem dan zeker eerst een kijkje bij onze activiteiten op deze website.

Marc en zijn liefde voor de natuur

Van in mijn kinderjaren is de natuur mijn metgezel, en mijn eerste ontdekkingstochten in die natuur vonden plaats in een beek, kort gelegen bij mijn woonplaats. Deze beek was omgeven door hoge bomen, en was er een uitbundige plantengroei. Daar zag ik  mijn eerste waterschorpioen en probeerde ik salamanders te vangen om ze van kortbij te kunnen aan-schouwen. Al snel ging mijn interesse steeds verder naar het “ontdekken” van kleine en grotere natuurpareltjes.  Op die manier kwam ik terecht in het Schulensbroek. Nu één van onze grotere natuurreservaten. Daar werd ik gefascineerd door de enorme verscheidenheid aan vogelsoorten, en jaren lang waren vogels voor mij “de natuur”. Stel je maar eens voor dat je een visarend van kortbij vis ziet vangen, of dat er een ijsvogel voorbij flitst. Maar hoe meer ik in de natuur ronddwaalde, hoe meer ik wou weten over wat de natuur ons brengt en geeft en ook hoe elk onderdeel in het netwerk van “natuur” past.  Van in mijn jeugdjaren als lid van JNM (Jeugdbond voor Natuur en Milieu) over gegaan naar Natuurpunt vzw waar ik nu in mijn vrije tijd als conservator van een reservaat mee deze toekomst van onze “Natuur” uitstippel. Neem daar nog mijn liefde voor natuurfotografie bij, dan weet je waarom “geprikkeld door de natuur” mijn levensmotto is.

Aan de hand van allerhande activiteiten in onze natuur, zoals bv. natuurwandelingen voor jong en oud, workshops rond fotografie, kinderateliers…  probeer ik “natuurbeleving”  voor iedereen die daar interesse in heeft een plaatsje te geven.

Nieuwsgierig…neem dan zeker eens een kijkje bij ons aanbod, en volg “natuurprikkels” op Facebook.