Nieuw leven in het Wik...de Lente

Activeit foto: 
Activiteit datum: 
14/04/2019 -
09:00 to 12:00

Het Wik is één van de zovele natuurreservaten in beheer van Natuurpunt vzw (http://natuurpunt.be). Het reservaat is gelegen in het Provinciaal Domein Bokrijk ,maar is niet vrij toegankelijk. Wegens de aanwezigheid van uitzonderlijke natuurwaarden is dit een "gesloten" reservaat.  Elke maand wordt er een geleide natuurwandeling aangeboden door Natuurpunt. 

In de maand april komen verschillende trekvogels terug van hun verre overwinteringsplaats. Zo ook  de Kleine karekiet die tijdens de winterperiode in Afrika verblijft probeert in het Wik zijn territoria opnieuw te veroveren. De kans is dan ook heel groot dat wij dit onopvallend zangvogelte kunnen waarnemen, maar vooral ook horen zingen bij het zoeken naar een geschikt territorium. Ook is de  Zwarte specht volop zoek naar een een geschikte nestplaats, terwijl de Havik zijn plaatsje ingenomen heeft. Maar ook de eerste plantjes zoals uitlopende Zonnedauw kan al waargenomen worden. 
Je merkt, het reservaat bruist van leven, en onder leiding van een natuurgids gaan wij deze lente samen beleven.

 

  • Praktisch: wandeling start om 09:00 uur en duurt tot ongeveer 12:00 uur.
  • voor iedereen, buggy's kunnen jammer genoeg niet mee.
  • Stevig schoeisel/laarzen zijn aangeraden.
  • Honden kunnen niet mee op deze wandeling.
  • Wij vertrekken aan het Provniciaal Natuurcentrum - Craenevenne 86 te 3600 Genk - http://provinciaalnatuurcentrum.be
  • Deze wandeling is georganiseerd door Natuurpunt Genk en is bijgevolg gratis. 

Meer informatie?  je kan een mailtje sturen naar info@naturprikkels.be of  via de telefoon op volgend nummer: 0496 86 01 59